Search

luni, 9 octombrie 2017

Ziua Internațională a Educației 2017

 DRAGII MEI,
De azi, după mult timp, îmi reiau activitatea pe blog :) și vă informez cu privire la activitatea educativă de săptămâna trecută.
Pe 5 oct.2017, profesorii și elevii au sărbătorit Ziua Educației. Activitatea pregătită de prof. Tudorache, prof. Crăciun Gabriela, alături de Dir. Adjunct Cojocaru Gina s-a numit ”Vrem școală modernă!”.Am dorit să discutăm despre școală, despre importanța și rolul școlii în viața oamenilor. La începutul activității, elevii au putut viziona filmulețe (realizate cu ajutorul fotografiilor și informațiilor preluate de pe internet)  cu școli din apropierea satului Tudor Vladimirescu ( Școala Gim. Nr.1 Perișoru, Școala din com. Ștefan cel Mare, Școala Drajna, Școala Dragalina ), dar și cu alte școli din România și din străinătate. Apoi am discutat despre Drepturile copilului, articole care se referă la dreptul la  educație.
Elevii au realizat  o listă cu nevoile școlii și soluțiile.
Concluziile activității au fost: să ne implicăm cât mai mult prin acțiuni de voluntariat, proiecte, sponsori, să ne schimbăm mentalitatea , să credem că este posibilă orice schimbare etc. Împreună suntem de părere că pentru tot ceea ce ne lipsește nu este de vină o persoană, ci toată comunitatea din care facem parte și care a așteptat, de-a lungul timpului, o minune.
Înaintea activității a fost contactat și domnul primar Cătălin Bucur, care ne-a anunțat că a fost aprobată suma de 50.000 de lei pentru împrejmuirea curții școlii și ne comunică faptul că școala va fi reabilitată. Sperăm din tot sufletul ca în consiliul local să se aprobe cât mai multe proiecte pentru susținerea unei educații de calitate a elevilor noștri!
 

"Un vis pe care il visezi singur este doar un vis. Un vis pe care il visezi impreuna cu ceilalti este realitate" 














Visul nostru este ”SĂ AVEM O ȘCOALĂ MODERNĂ”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu